Jumaat, 4 April 2014

Bingka Ubi Kayu Pemanggang Ajaib Ikan.

Ubinya yang liat, luar keraknya yang rangup...
Pergh...Sedap!

 Makan pula masa panas-panas. Kalau `time' dah sejuk pun ok jugak. Sedap sangat sebab Cik Mun memang suka yang rangup-rangup dan hangit sikit tu...


Bahan-bahannya: 
 
1 cawan ubi kayu-diparut 
1/3 cawan gula pasir (boleh kurangkan)
1/3 cawan santan pekat
sedikit Pewarna kuning
sedikit garam 
Cara membuatnya:
 
 
Cara memasaknya:
  1. Satukan semua bahan2 dan kacau hingga sebati.
  2. Masukkan adunan ini kedalam Pemanggang Ajaib Ikan bakar kira-kira 9-11 minit.
  3. Angkat dan sejukkan sebelum di potong.
 Saiz hidangan untuk 3 orang.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan