Rabu, 6 Februari 2013

Kek Cup Pisang simple

KEK CUP PISANG

Bahan-bahan

250 gram pisang
250 gram gula
250 gram tepung gandum
1 sudu teh soda Bikarbonat
1 sudu teh baking Powder
Telur 5 biji (Gred A)
2-3 titik esen vanila


Cara-cara

1. Satukan semua bahan.
2. Pukul hingga kembang dan masukkan esen vanila
3. Masukkan dalam papercup
4. Bakar dalam suhu 160 darjah celcius selama 10 minit.
5. Kalau guna pemanggang ajaib, bakar lebih kurang 5-8 minit je.

Tips: Boleh dapat dalam 200 biji kalau saiz kecil papaercup mcm yang cik mun buat dalam gambar tu.


Cik Mun gunakan pemanggang ajaib ikan. Cuma bakar 8 minit dengan mengguakan api sederhana.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan