Bosan asyik semenjak dua menjak ni beli kat kedai. Teringin nak masak tapi malas. Kita masak yang simple-simple je lah! Semua orang pun konpem reti masak yang cam gini-gini kan? pejam mata je..
Tapi Cik Mun nak `share' jugak kat sini sebab nanti-nanti Cik Mun nak tegok bila rasa tension kat opis. Kalau nak tahu, bahan-bahan dan cara memasak seperti kat bawah ni...
Bahan-bahannya:
300 gm udang putih
1 biji bawang besar
1 biji cili besar
Garam secukup rasa
1/2 sudu serbuk kunyit
Minyak secukupnya untuk menggoreng
Cara-cara memasaknya:
- Salutkan udang dengan garam dan serbuk kunyit.
- Goreng udang di dalam minyak panas bersama-sama dengan bawang dan cili besar.
- Tunggu hingga udang masak- kulit udang bewarna merah- dan bawang layu - Lebih kurang 2 minit. (Masa bergantung kepada saiz udang. Kalu udang kecil kurangkan masa)
- Angkat dan hidangkan bersama nasi panas. (Makan dengan kicap lagi sedap wo....)
Saiz hidangan: 1 org makan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan