Khamis, 12 November 2015

Udang Sambal Berpetai vs Ikan Masin Sepat


Berbekal lagi. Sementara diberikan Allah dengan kesihatan ang baik untuk bangun pagi seawal 5.30 a.m dan bersilat kat dapur sorang-sorang sementara anak dan `mr hubby' masih lena dibuai mimpi. Z z zzzz....


Cik Mun berbekal dengan udang ang dimasak dengan petai. He he he.. petai yang bagus untuk pencernaan. Teman untuk lauk ni ikan masin sepat. Kalau sebelum ni Cik Mun suka goreng kan kedera masin. Tapi yang tak bestnya, sisik ikan kedera tu akan tak sedap bila sejuk dan akan perangkap banyak minyak bila digoreng. So, alternatif yang dibuat; gantikan ikan kedera masin dengan ikan gelama masin.

Dah ada masakan bersambal ni, tak lengkap rasanya kalau tak makan besekali dengan kicap. Air tu, air suam je dah la.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan