Ayam panggang
Ulam timun yang segar dari ladang. He hehehe
Berbekal lagi. Tak sempat sebenarnya sebab kelam kabut nak siapkan barangan sekolah anak pada malamnya, nak jahit tanda nama, nak susun buku, nak potong dan jahit seluar yang terlebih inci la. Penat sangat rasanya.
Dah agak memang akan lambat bangun sebab tidur lambat. So, Cik Mun memalam tu dah keluarkan ayam berempah yang diperap. Bangun pagi je terus panggang ayam dan masak nasi. Terus pergi mandi, sembahyang dan siap2.
Masa nak letak semua makanan dalam bekal baru terperasan tak ada satur. Ekspresss je terpikir. Ulam timun cincah dengan sambal cili api je lah. Alhamdulillah habis je bila makan tengah hari ni (perut tengah lapar lagi pun).
Itu lah menu pilihan Cik Mun kalau tak sempat sangat. Korang macam mana?
Tiada ulasan:
Catat Ulasan