Ahad, 30 Ogos 2015

Bakar Satay 2015

Dah lama Cik Mun tak updatekan blog. Rasanya dah 2 bulan. Bukannya sebab tak masak. Cumanya aktiviti memasaktu tak dicoretkan kat dalam ni aje.

Cik Mun nak kongsikan gambar-gambar masakan dan aktiviti hujung minggu yang dah dibuat. Tak `best' ulak kalau simpan je kenangan-kenangan yang bestni dalam kamera je. Kalau letak dalam blog ni boleh jugak tengok sambil ingat kembali ujung pangkalnya. Ye idak?

Kali ni, menu dan resepi adalah untuk gambar yang kat atas tuh. Hahaha muhahaha...
 Kebulur nak makan satay sampai tak ingat nak tangkap gambar dulu sebulum makan.
So, yang ada gambar penyedianny je lah.


Satay yang diperap 3-4 jam

`Berus' special

Arang abis kat kedai. Guna kayu pokok rambutan pun boleh. 
Jimat RM7.00 (untul 1 guni kecil).





Bahan-bahan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan